Solcellepanel på leiligheter med snødekte fjell i bakgrunn

Pris på solcellepanel

På vår priskalkulator soleliten.no kan du søke opp din egen adresse og se hvor mange solcellepaneler det er plass til på ditt tak. Der får du også et estimat på hvor mye det vil koste for deg.

Det koster penger å installere solcelleanlegg, men til gjengjeld er det forventet lang levetid – sannsynligvis opp mot 40 år. I løpet av denne tiden må du imidlertid regne med å bytte ut vekselretteren, som omformer solenergien til strømmen du bruker.

Elektriker installerer solcellepanel på tak

Støtte til solceller

Enova støtter privatpersoner som installerer solcellepanel hjemme eller på hytta. Hvis du skal ha krav på støtte, må installasjonen være utført av et godkjent firma, som Norgeseliten. 

Du får 7.500 kroner i støtte for selve installasjonen, og mer støtte avhengig av størrelsen på anlegget. Du kan få inntil 26 250 kroner i støtte når du produserer din egen strøm.

I tillegg kan du bli plusskunde hos strømselskapet og selge overskuddsstrøm. For de fleste husholdninger anbefaler vi å produsere først og fremst til egen husholdning.

Ny teknologi gjør solcelleanlegg stadig rimeligere. Ved salg eller utleie av boligen din vil solcelleanlegget bedre energikarakteren, og dermed øke verdien av boligen din.

Når er solcelleanlegget mitt nedbetalt?

Mange lurer på nedbetalingstiden på et solcelleanlegg. Det spørsmålet avhenger av mange faktorer, men med hjelp av priskalkulatoren har vi laget et regnestykke for å eksemplifisere.

Regnestykket tar utgangspunkt i en enebolig på Østlandet, strømpris på 1,5 krone og et anlegg som produserer 2750 kilowattimer. Med et ferdig montert anlegg til 40.000 kroner og en innsparing på 4.000 kroner i året i strøm, blir det en nedbetalingstid på 10 år.

 

 • Se hele regnestykket

  Eksempel fra en enebolig på Østlandet:

  Installasjon: 53.000 kroner
  -Enova-støtte: 13.000 kroner
  =Ferdig montert: 40.000 kroner

  Produserer 2750 kilowattimer.
  Innsparing: 4000 kroner i året

  40.000/4000 = 10 år

  *Innsparingen er regnet ut i fra en strømpris på 1,5 krone.

Sertifikater

Samarbeidspartnere